DET BLIR ALDRIG SOM MAN TÄNKT SIG

Ursäkta mitt lilla uppehåll, men allt går inte riktigt som planerat här borta. Från och med måndag befinner jag mig i rematch/transition/byte av värdfamilj. Jag har då två veckor på mig att hitta en ny familj, annars får jag åka hem till Sverige. Jag mår bra, är lugn och försöker hantera den här obekväma situationen på bästa sätt. Trots att det är otroligt förvirrande att inte veta ens vilket land jag kommer bo i om två veckor. Hur det än blir så blir det bra!

Dagen idag har jag spenderat vid Elins pool med Elin, Michaela och Emmie! Och på kvällen var vi ute och åt middag och gick på bio. Vi såg Friends with benefits, en sån supermysig film där jag inte kan låta bli att önska att mitt eget liv var som på film!

Imorgon ska jag och Michaela in till San Francisco och turista. Jag behöver verkligen shoppa, och jag vet ju inte om det kanske är min enda chans att faktiskt få se staden!

Saknar er där hemma! Ha en underbar söndagmorgon så ska jag ha en underbar lördagnatt! <3

 


FRÅGA+SVAR

Jag har fått frågor om mobil och dator här på bloggen (blir lite stolt faktiskt över att någon frågar mig) och svaren kommer här!

Jag har fått en mobil av min värdfamilj med ett abonemang som de betalar. Det är i princip obegränsade sms och samtal inom USA så jag kommer inte behöver betala någon mobilräkning alls. Däremot är telefonen ganska enkel och jag förstår den inte riktigt, så jag har satt i sim-kortet i min svenska mobil som också är ganska gammal. Troligtvis ska jag köpa en iphone när jag har sparat pengar och kollat upp hur det funkar!

Angående dator så har jag med mig min lilla bärbara älskling från Sverige och jag använder det trådlösa nätverket som finns i huset!


THAT'S WHAT FRIENDS ARE FOR

Förresten, jag vill bara påpeka att jag inte har någon större hemlängtan. MEN, jag saknar er mina älskade vänner, så otroligt mycket. Åh vad jag bara önskar att jag kunde ta hit er allihopa så att vi kan leva lyckliga resten av våra liv!

 

 

 


WEDNESDAY

Good morning Sweden! Idag har jag haft en väldigt bra dag. Startade dagen med att skypa med mamma innan jobbet och sedan upp för alla dagens aktiviteter. Playdate, leka hemma, simning och så vidare. När mina värdföräldrar kom hem från jobbet gick vi allihopa till en liten park här i Menlo Park för en konsert. Det var hur mysigt som helst. Alla la ut filtar på marken, hade picknick och lyssnade på musiken som den här veckan hade temat Salsa.

Jag tror att jag efter fem dagar i värdfamiljen har insett att jag faktiskt befinner mig i USA, då engelskan ligger närmre till hands än svenskan. Amy och jag pratar oftast engelska med varandra, trots att vi båda är svenskar, av respekt för resten av familjen. Men när vi är helt ensamma pratar vi alltid svenska, fram tills idag när jag började prata engelska med henne när vi var ensamma i rummet. Att hoppa mellan språken så mycket som vi gör blir ganska rörigt i längden, och det har hänt att jag till och med mixar svenska och engelska i samma mening.

Idag får ni klara er utan bilder, eftersom jag ännu inte har frågat mina värdföräldrar om jag får lägga upp bilder på varken huset eller barnen. Förhoppningsvis kommer de någon dag framöver!

Förresten, jag har redan ett sjukt sug efter svenskt godis (hur tänkte jag egentligen att jag skulle klara mig utan det?) så om någon vänlig själ känner mig manad till att skicka över lite hit, hör bara av er över facebook/mail/skype så ska jag ge er min adress. Smidigt! Have a good day and good night!




TUESDAY

Hola! Älskar att se hur Sverige vaknar till liv, när jag ligger här under dygnets bästa och mest avslappnande timmar och snart ska sova! Andra jobbdagen gick precis lika snabbt som den första, om inte snabbare. Idag har vi varit på Menlo Park Library på en show med vilda djur och det var så häftigt. Skulle absolut kunna tänka mig att gå dit utan barnen till och med. De plockade ut flera udda djur efter varandra och när de helt plötsligt satte ner en liten baby känguru på marken framför oss satt vi bara och gapade. Vilket otroligt häftigt djur, som hoppade omkring där utanför ett bibliotek i Kalifornien. Succé att göra saker som roar både barnen och de "vuxna"!

Nu på kvällen blev jag bjuden på tacos av två jättetrevliga tjejer, Elin och Michaela, som bor i Atherton, precis bredvid Menlo Park. Att träffa människor här är värt så mycket när man är ny, så jag är väldigt tacksam att de tog initiativ till att umgås med mig. Förhoppningsvis ska vi ses i helgen också, om jag får någon lucka. Kan inte förstå att hela min kommande helg faktiskt är fullspäckad med olika aktiviteter. Jag har ett liv!

Innan jag säger godnatt vill jag bara säga tack till er som kommenterar. Jag blir så himla glad och det betyder så mycket att jag faktiskt ser att ni läser.

Hur ofta har jag suttit framför en pool och ätit tacos tidigare i mitt liv?

 





FIRST DAY AT WORK

Jag har det fortfarande bra här borta i California. Gårdagen spenderade jag med familjens nuvarande/förra/gamla au pair Amy, som verkligen har tagit hand om mig på bästa möjliga sätt. Vi åkte runt till mängder av olika affärer i närheten som är bra att veta var de finns och vi åt lunch i Palo Alto. På kvällen träffade vi några av Amys vänner och åt frozen yoghurt här i Menlo Park. Himmelriket egentligen! Men, de som känner mig vet vilken beslutsångest jag lider av och då är det inte alltid positivt att det finns ungefär 40 olika toppingar att välja mellan! Efter en lång överläggning i mitt huvud kunde jag välja ut ungefär 10 olika, vilket slutade med att jag mer åt topping med frozen yoghurt istället för tvärtom! Gott!

Idag hade jag min första jobbdag, vilket jag faktiskt tycker har gått jättebra. På förmiddagen hade jag och A mystid och på eftermiddagen var vi i parken och spelade fotboll och baseball med båda barnen. Ganska underhållande, trots att det är otroligt varmt ute och jag mest stod och flåsade. Z är åtta år, har mer energi än oss andra i det här huset tillsammans och älskar sport över allt annat. Det är därför en eftermiddag i parken med honom kan bli ganska underhållande! :)

Dagen har gått otroligt snabbt och jag gissar på att natten kommer gå ännu snabbare!

 




NEW YORK CITY I BILDER

Här kommer bilderna från NYC! Staden är något av det mäktigaste jag har varit med om i hela mitt liv. Helt otroligt vackert och man måste uppleva den för att förstå det själv. Jag trodde faktiskt inte att allt var så maffigt som det faktiskt var i verkligheten. Jag ska verkligen bo där en dag!

Vi tog the Hampton Jitney från Long Island in till city. Alla Sex and the city-fan förstår precis vad jag menar!

Camilla och jag vid Ground Zero

Framför Manhattan på båten till Staten Island. "Who woulda thought that an island that tiny, would be big enough to hold all our old boyfriends"!

Utsikt från Rockefeller center. Empire state building i mitten!

Rockefeller center!

Manhattan!

Times Square!

Times Square!

Fifth Avenue, 37th Street!

Nu är det verkligen sovdags! Är så trött att mina ögon håller på att falla ihop. Jag vet inte riktigt vilken tidzon jag egentligen befinner mig i. Jag är väl någonstans mellan Sverige, NY och CA-tid! Godnatt!

 


CALIFORNIA

Okej, här kommer första updaten från California... Och jag kan inte säga något annat än att jag har det helt underbart här borta. Blev avsläppt på flygplatsen i NY igår och tillsammans med två tyska tjejer flög jag till San Francisco. Efter att ha letat efter rätt terminal i 40-graders värme kom vi till slut, efter ungefär en och en halv timmes letande rätt.

Min värdfamilj mötte mig på flygplatsen med en stor skylt där det stod Welcome Wendela. De är helt underbara, öppna, varma människor med humor och de har välkomnat mig på bästa möjliga sätt. Barnen är jättemysiga och söta. Den tidigare au pairen Amy, som stannar i en och en halv vecka är jättesöt och tar hand om mig jättebra. Huset är superfint och likaså mitt rum. Sängen är så stor att jag kan ligga på vilket håll som helst!

Idag har vi varit på Stanford Campus som är ett otroligt vackert ställe, ätit lunch i Palo Alto, spelat fotboll på trädgården och avslutat dagen med middag på Cheescake Factory!

Det finns verkligen ingenting att klaga på. Än så länge har jag det verkligen jättebra och jag ser fram emot att bygga upp ett liv här!

Puss och kram!





NEW YORK CITY

Har bara en sak att saga, NYC var det haftigaste jag sett i hela mitt liv! Ar fortfarande helt hog pa staden som aldrig sover! En dag ska jag bo dar! Bilder kommer inom ett par dagar, det lovar jag!

Nu, sova! Imorgon, California! Godnatt!


DAG TVÅ

Ah jag ar glad! Idag har vi nagra timmars lektioner och sedan kommer bussen for att kora oss till MANHATTAN! Lycka!

Annars ar det ganska lugnt har! Igar hade vi lektioner hela dagen, pa eftermiddagen hade vi international singalong, da varje land skulle sjunga en barnvisa fran sitt land (vi sjong prastens lilla kraka, och alla slangde sig pa golvet i slutet, succe ;)) och pa kvallen hade vi en forelasning om personal safety med en poliseman fran NYC!

Det roligaste under dagen var dock innan vi skulle sjunga. Eftersom ungefar 50 % av alla au pairer kommer fran Tyskland var de tvungna att delas och lararen sager infor alla hogt och tysligt ''Before we get started, we have to divide Germany into two groups''... varpa en ganska obekvam tystnad spred sig i aulan!

Bilder kommer!!!! :)


DAG ETT

Forsta dagen i NY avklarad och jag ska snart starta den andra dagen med en riktigt nyttig frukost! :)

Dagen igar var bra. Vi hade lektioner klockan 8.15-18.30, lite langre an en vanlig skoldag pa Vimmerby gymnasium, men det fixade vi! Spenderade forsta halvan av dagen med att prata om sjukdomar och blev uppmanade att tvatta barnens hander hela tiden. Vi fick till och med se en liten film dar de visade exakt hur man skulle tvatta handerna! Vi fick aven lara oss alla slangord barn kan anvanda for kiss, bajs och spya. Kan ju vara bra att kunna! Pa eftermiddagen blev det intressantare och vi pratade om amerikanare, vad man kan skamta om, vad man kan saga och vad man kan gora och tvartom. Valdigt intressant och jag kan tanka mig att det kommer bli en del kulturkrockar under det har aret! Var larare ar iaf en riktigt sot liten New York-tant med huckle pa huvudet som ar hur mysig som helst!

Efter sista fick jag en stor presentkorg som familjen har skickat innehallande bland annat biljetter till en guidad NYC-tour och ett besok i en av NYC hogsta byggnader, Top of the rock. Aven en troja, godis och lite annat smaplock fanns i korgen. Blev verkligen jatteglad, och familjen ar sa sota som har tankt pa att de vill ge mig nagot!

Kvallen spenderade jag och Camilla med att vandra omkring pa Campus. Det ar verkligen sjukt vackert har och jag maste ta lite bilder ikvall!

Det var en liten update, nu FRUKOST! Puss!


I NEW YORK!

New York-natten välkomnade mig på ett otroligt bra sätt. Det första jag ser när jag kommer ut från terminalen är tusen gula NYC-taxibilar och jag kliver in i en 27-gradig bastu!

Just nu befinner jag mig på Long Island, kanske en timme utanför NYC. Här ska jag stanna på Training School, som ligger på ett riktigt college, tills på fredag, då jag åker till Cali. På torsdag ska vi åka in till NYC! Det är allt jag har att säga nu, nu ska jag äta frukost!

Puss


AMIGOS ADIOS

Sista inlägget från svensk mark! Sista middagen med mamma och pappa är avklarad. Inatt väntas uppesittarkväll med mina vänner och imorgon vid 5.30 kör vi mot flygplatsen!

Miljoner tankar snurrar i huvudet. Vad har jag gett mig in på? Jag ska flytta till en annan stad, i ett annat land, där jag inte känner en enda människa, helt ensam! Är jag modig eller är jag bara galen? Hur det här än blir, vart jag hamnar och hur länge jag är borta är jag övertygad om att jag kommer utvecklas och lära mig massor om både mig själv och andra människor under tiden!

Nästa gång vi hörs är jag i New York!

Vi ses snart igen-middag!

Baby, I love you!


VÄRLDENS BÄSTA VÄNNER

Hade en underbar Vi ses snart igen-middag igår. Jag har utan tvekan de bästa vännerna i hela världen och faktiskt så ligger inte min största nervositet i USA-resan i om familjen är bra, i om jag kommer trivas i landet eller om jag kommer ha hemlängtan. Utan det största stressmomentet är om det kommer vara möjligt att träffa vänner som jag verkligen klickar med, när jag vet att de underbaraste människorna jag vet finns här hemma, i lilla Vimmerby!

Tack för att ni kom och för att ni gjorde kvällen underbar! Och tack för presenterna och det fina rimmet! Jag älskar er! <3

Motivet av en av de fem tavlorna jag fick av Fredrika i present. Av Elly fick jag en San Francisco guidebok och av den kända rimmaren Sofie fick jag, såklart, ett rim. Tack, uppskattade verkligen presenterna! :)

 




TRE DAGAR KVAR

Tre dagar kvar! Måste packa, måste fixa, måste säga hej då och måste gråta! Tog precis avsked av min syster på Stationen dit jag skjutsade henne eftersom hon ska till Skövde på reunion med sina USA-vänner. Tredje gången USA delar på oss två, och det blir bara värre och värre för varje gång. Hur ironiskt är det inte att när jag efteråt sätter mig i bilen för att gråta spelas Rihannas California King Bed på radion?

Ikväll ska jag ha middag med mina vänner, som jag väljer att kalla "Vi ses snart igen-middag". Det här är inget avsked eller något Hej då, det är helt enkelt ett "Vi ses snart"!

Längtar i alla fall jättemycket tills jag åker och jag ser jättemycket fram emot att träffa min värdfamilj som verkar vara jättebra. Det här är ganska så jättespännande!

Till dig som undrade vad det har kostat för mig att åka iväg till USA så är nog svaret ungefär 12 000 kronor. Programavgiften till Cultural Care (förmedlingen jag åker med), försäkring och flygbiljett kostar ungefär 10 000 kronor tillsammans och visumet 1 000 kronor. Andra saker som man måste göra är en hälsoundersökning, fixa ett polisregisterutdrag och internationellt körkort vilket tillsammans kostar ungefär 1 000 kronor. Dessutom tillkommer det lite kostnader för att ta sig till och från ambassaden, presenter till värdfamiljen och allt man behöver köpa innan avresa!

 



ESPAÑA

Tänkte skriva att jag har haft en väldigt lugn och skön vecka i Spanien med min syster, men insåg ganska snabbt att det skulle vara en lögn. Vi har hunnit med allt från att glömma pass, vattenskada och PUK-låsa Mias iphone, bränna sönder oss, kissa på oss under ett skrattanfall i hissen ("Det är sånt som händer ibland"), ramla i badkaret, slarva bort shoppingpåsarna i Barcelona till att kartlägga alla andra hotellgästers vanor gällande måltider, solskydd, brändhet, familjerelationer och klädstil!

Resan fick ett dramatiskt slut när vår förbeställda taxi inte dök upp imorse när vi skulle åka till flygplatsen. Efter 45 minuters väntan, lite bråk med hotellets nattvakt som inte överhuvudtaget var intresserad av att hjälpa oss att hinna med vårt flyg och 75 samtal till taxibolaget dök taxin upp, 45 minuter för sent. Vi slängde oss in i bilen, skrek åt taxichauffören att köra fort och efter en vansinnesfärd kom vi fram till flygplatsen lagom till att vi skulle boarda planet. En kvart till och vi skulle med all säkerhet vara strandsatta i Spanien.

Slutsats av dagen:
1. Jag har lärt mig att man alltid bör ta till mer tid än vad man tror man behöver när man ska resa.
2. Jag har lärt mig att man måste bli arg och stå på sig för att få en lat man att hjälpa två flickor i ett främmande land.

Eftersom jag är så glad att jag faktiskt kom hem till slut så bjuder jag på några bilder från Barcelona!

 




KLAR. FÄRDIG. REDO.

Precis ALLT är nu klart! Min lilla förmåga att alltid skjuta upp saker till sista stund hänger i. Idag skickade jag in alla papper till Cultural Care Au Pair, mitt visum är redan hemkommet och allt är betalt och klart! Underbart!

Imorgon tar jag en veckas semester i Spanien med min älskade syster och sedan är jag tillbaka i stan fyra dagar innan jag sätter mig på planet mot USA, för att göra ett stopp på Au Pair-skolan i New York innan jag slutligen når San Francisco! Planet som jag inte har en aning om vart det ska ta mig, vem jag kommer träffa, hur länge jag kommer vara borta och vad/vilka jag kommer värdera högt när jag är hemma igen, efter obestämd tid!

Jag får helt enkelt se vart livet tar mig!

Mia och jag på Astrid Lindgrens Värld, igår! :)

 



PACKNING?

Ska ge mig på att försöka packa lite, men det är definitivt lättare sagt än gjort. Dagarna efter studenten fick jag en uttråkningspanikattack och rensade mitt rum och min garderob på allt jag inte använder. Så nu gäller det bara att sortera ut vad jag ska lämna här hemma och vad jag ska ta med mig.

Vad kommer jag behöva där? Vad är onödigt att ta med? Ska jag ta med alla mina mjukisar i olika färger? Kan jag kunna vara utan min stora Golden Retriever gosedjurshund som är en meter lång ett helt år, eller ska jag prioritera att försöka få ner honom i resväskan?

HJÄLP!?

RSS 2.0