Rättning!

Mathilda påpekar att jag råkade kalla henne för Jakob i tidigare inlägg (som skrevs på mobilen och därför inte kan redigeras), haha! Jag förstår inte vad som hände, jag måste ha slintit på mobiltangenterna och den rättade automatiskt då jag absolut inte satt och tänkte på någon Jakob. Jag känner inte ens någon som heter Jakob, förutom typ Jake i Two and a half men alternativt Twilight.

Så jag vill bara klargöra att min sambo inte alls är någon hunk vid namn Jakob, utan det är världens sötaste lilla kissemiss Mathilda. Tyvärr!?

Jag bor med sveriges mästerkock!

Åh vad jag älskar vår uppdelning. Jag diskar och Mathilda lagar mat. Det är som att äta på restaurang varje dag! Till och med när hon slänger ihop lite pasta och tonfisksås så där i farten blir det oemotståndligt gott. Jakob göder mig verkligen!

Nu ska jag duscha och fixa till mig och sedan gå till banken och ordna med lite konton. Mathilda ska även söka lite jobb och jag är med som moraliskt stöd. Frågan är bara hur mycket stöd jag orkar vara när jag är så jävla mätt!

Puss W


Plans for 2012!

Mathilda och jag har haft en liten inspirationskväll ikväll och gjort upp planer för hela 2012! Varje månad mellan februari och november har fått ett eget litet utrymme med nedskrivna planer och mål på ett papper ovanför sängen. I februari kommer till exempel min pappa och hälsar på, i mars kommer våren och i sommar blir det både Hultsfredsfestivalen och Bruce Springsteen! Underbart!

Det största är dock i november månad då de största planerna tar form. Även de som är mest osäkra. Men vi hoppas såååååå mycket på att komma iväg på en Asien-resa. Lång som kort, så länge budgeten räcker. Bara vi slipper en del av den skandinaviska vintern!

Vår sovrumsvägg ska i alla fall bli en peppvägg för framtiden som påminner oss om varför vi är här. Månad för månad!


Nytt jobb!

Jaaaaaaaaaa! Jag fick jobbet. På lördag öppnar ett nytt Waynes Coffee här i Oslo och det ska bli min nya arbetsplats! Det känns så sjukt jävla bra! Att ha ett vanligt jobb med normala arbetstider har jag längtat ihjäl mig efter och det ska bli fruktansvärt kul att kunna ha lite liv bredvid arbetet och bitterheten :) Nu längtar jag tills våren tar sig till Oslo och tills Mathilda har fått jobb så vi kan börja leva som de sambosarna vi egentligen är! Min första lön får också gärna trilla in. Just nu har jag så dåligt med pengar att jag egentligen skulle behöva sluta handla mat och istället ge mig ut för att jaga. Att vara vampyr hade inte skadat just nu!

Pappa kommer till Oslo den 11 februari med jobbet och då ska han ta med sig resterande av min garderob. Kändes onödigt att ta med mig för mycket direkt och dessutom hade jag aldrig fått ner mer i väskan. Vi ska även beställa lite mat och självklart lösgodis. Vad finns det mer som är billigt i Sverige men dyrt här? Toalettpapper?



Happy face!

Åh, nu blev jag glad igen! Stället där jag var på två arbetsintervjuer förra veckan, men som sedan inte har hört av sig ringde precis och ville att jag skulle komma på en till intervju idag. Dessutom har jag en annan intervju senare idag, men jag hinner med båda två. Egentligen hoppas jag att allt ska vara kirrat så jag till och med slipper gå på den andra!

Äntligen börjar det kännas lite hoppfullt, åååååh vad jag vill det här! Imorse när jag satt och suråkte buss och tunnelbana mellan dessa jävla solotek var jag så arg och ledsen att jag bara ville åka hem till trygga Vimmerby. Men nu helt plötligt börjar jag se fram emot en vår i Oslo. Det är lustigt vad livet tar snabba vändningar!

Snäääällaaaa alla, håll tummarna för mig klockan 14.00. Tack!

Typ så här desperat är jag efter ett jobb just nu!




God morgon!

Äntligen sovmorgon, men det betyder ju inte att jag är ledig idag! Jag bara skjuter upp min jobbdag idag, det är ju trots allt lördag!

Plötta och jag har just nu kvalitetsmorgontid i sängen. Hon har skypat med Haidie och Thomas och jag har snussat så sött bredvid. Mys! Snart ska vi resa oss upp från vårt älskade rum, ge oss ut i vår miserabla lägenhet och starta denna lördag!


Vår dag i mat!

Mathilda och jag är verkligen hungriga hela tiden, och ett av våra största samtalsämnen är vad och när vi ska äta! Här kommer ett litet smakprov av vad vi har ätit idag. Men hörrni, glöm inte bort att det ni äter även måste få komma ut! :)


Fredag i Oslo...!?

Hej bloggen! Jag försöker få tillbaka min blogganda som jag har haft till och från i flera år. Kommer ihåg när jag var 16 och bloggade flera gånger om dagen. Herregud vilka tider det var!

Mathilda har varit med mig på jobbet idag och jag är så tacksam för det. Hon måste vara världens bästa vän. Hur många går frivilligt upp vid 6.30 bara för att följa med sin bästis till jobbet. Tillsammans jobbade vi bort mina timmar snabbt och vi var hemma till lunch och har lagat pasta med tomatsås och baguette. Så gott och jag är så glad att hon är här och ser till att jag får i mig lite riktigt mat. Om en timme ska vi möta upp min högstadiebästis Hanna för lite sightseeing och förhoppningsvis lite jobbsökande i Oslo.

I övrigt förflyter livet i Oslo på ganska sakta. Jag har fortfarande inte fått besked från jobbet jag väntar på, men klockan är bara 13.00 så jag håller hoppet uppe. Hemlängtan kommer med jämna mellanrum och det mesta känns ganska hopplöst. Oslo är grått, slaskigt och tråkigt och någon fredagskänsla är det ju inte tal om! Dessutom är jag irriterad på lägenheten vi bor i. Ingenting fungerar och våra roommates har antagligen aldrig fått lära sig hur man diskar hemma. Negativ, jag vet, men det är allt jag orkar vara just nu! Jag vill heeeeem till mamma!

Förresten så tror jag att kommentarsfunktionen fungerar nu igen, så varsegod att kommentera :)


EFTER DRYGT EN VECKA I OSLO...

Oj, har jag bara varit i Oslo i en vecka och två dagar? Det känns som en hel livstid.. Eller det har i alla fall hänt så mycket saker som händer under vissa personers hela livstid! Under den senaste veckan har följande skett:

  • Jag har kört av vägen och hamnat i diket under Norges troligtvis värsta snöstorm på typ 220 år. Jag nöjde mig inte med att bara hamna i diket, utan jag klippte även en vägskylt och en lyktstolpe och bucklade bilen rejält.
  • Både polis, brandkår och ambulans kom till min räddning. Det var länge sen jag kände mig så uppvaktad, dock av fel anledning kanske.
  • Polisen tog mitt körkort på plats, då de ansåg att jag "körde med för slitna däck"... Jackpot!
  • Jag har fått poliseskort och fick åka polisbil! :)
  • Jag har sagt upp mig från jobbet!
  • Jag har börjat söka nya jobb och har ett som jag verkligen vill ha på g, får besked ikväll eller imorgon!
  • Min nya sambo Mathilda har flyttat in och vi försöker nu skapa ett fint, lyckligt och harmoniskt liv tillsammans. Det går sådär...
Ja, mitt liv flyter alltså på som vanligt. Allt är i sin ordning, nämligen kaos så fort jag åtar mig att göra någonting. Skillnaden den här gången är att jag inte flyr hem till mamma och gråter i hennes famn. Nu söker jag jobb som fan och jag ska fanimig stanna här ett tag! Tydligen så har universum beslutat att jag har mer saker att lära innan jag är fullärd och kan få ett harmoniskt liv. Det är bara att bita i det sura äpplet och försöka ordna upp situationen. Jag är i alla fall stolt över mig själv för att jag kämpar på och hanterar situationen lugnt! Go W, don't give up!


Mitt och Mathildas matbord som vi placerade i vårt rum eftersom vi helst inte äter i vårt kök då vi säkert riskerar att bli både matförgiftade och få någon annan sjukdom, typ salmonella. Det ser ganska fint och harmoniskt ut, men det som ingen vet är att sängen står ungefär 20 centimeter bort. Trångt, men mysigt och vi trivs i vårt lilla krypin! :)

Jag vet att det inte fungerar att kommentera min blogg, ska försöka ordna upp det så fort som möjligt. För det är så många som vill kommentera, eller hur? :)

Till dig, Fredrika!

Hej, nu var det länge sen senast!

Just nu befinner jag mig någonstans mellan Nässjö och Norrköping (?)! Och jag är på väg till Oslo där jag har fått jobb på en solotekskedja som drifts/tilsynsansvarlig. Vid min ankomst möts jag upp av min gamla högstadiebästis Hanna och hos henne ska jag sova inatt, innan jag imorgon flyttar in i ett litet kollektiv i den, vad jag har hört, otroligt fina stadsdelen Majorstuen. Om ungefär en vecka kommer min framtida sambo Mathilda "Plötta" Nilsson och sedan ska vi leva lyckliga i Oslo.

Det var av denna anledning min fina vän Fredrika, som vi lämnar hemma, kom med förslaget att jag faktiskt behöver min blogg för att ventilera mig lite. Bra ide tänkte jag då! Mathilda och jag är otroligt olika och trots att vi älskar varandra kommer vi garanterat ha våra dispyter under den här tiden tillsammans. Osämjan började redan igår, under min packning. Utan henne närvarande är jag övertygad om att min väska hade vägt ungefär hälften så mycket. Jag (som faktiskt flyttar för fjärde gången på sex månader nu och anser mig vara rutinerad) tycker att det räcker med tandborste, rena underkläder och en liten del av min garderob. Men Plötta fick mig att packa ner till exempel en matlåda och en filt och det första hon bad mig kolla när jag inspekterar vårt rum är om det finns gardiner, för annars måste hon packa ner det tillsammans med sina 100 konserver, eftersom mat är så dyrt i Norge. Dessutom har vi helt olika musiksmak. Just nu lyssnar jag på en skiva med de där indianerna som brukar spela på Sergels Torg (och jag tog mig faktiskt tid till att lägga över albumet på min iPhone. Plötta suckade bara igår när jag visade henne min nya musikaliska upptäckt. Ni hör ju bara olikheterna... Vi får väl hoppas att vi kompletterar varandra! :)

Resan har i alla fall börjat bra, bortsett från att mina hjul på resväskan verkar ha fryst fast, mitt resgodis är slut och jag längtar efter mamma. Dessutom oroar jag mig lite för hur det ska gå att transportera min resväska från tågstationen hem till Hanna. Till och med tågkonduktören, en stark man i sina bästa år, tittade på mig med ledsna ögon och sa att det var det värsta han varit med om när han hjälpte mig på med väskan på tåget! Hmm...

Jag hälsar i alla fall dig som läser välkommen med på resan! Enjoy!


RSS 2.0