GOOD MORNING SAN FRANCISCO

Hur mysig är inte den här reklamfilmen då? Jag kan inte förstå att jag kommer bo där om ett par veckor. Jag vill bara dricka juice och springa runt på San Francisco gator tidigt varje morgon nu!

Godnatt!

 






GLAD MIDSOMMAR

Bestämde mig för att gå all in med svenska traditioner denna midsommar, då det troligtvis är den sista högtiden jag firar i Sverige på ett år. Gårdagen spenderades hos Albin i Grinderum vilket var jääääättemysigt. Vi gjorde midsommarkransar, gjorde en midsommarstång som vi dansade runt, grillade, lekte lekar (stackars lilla katt) och hade det allmänt bra. Älskar att umgås med det gänget, och kommer sakna alla så mycket!

Idag har jag gjort ett försök till att bli en strukturerad människa. Har satt upp to do-listor, packningslistor, och mappar med viktiga papper på hela min dörr. Nu kan jag ju inte glömma fixa något inför USA? Funderar även på att gå igenom vilka kläder jag kan tänkas ta med mig. Svårt när det hela tiden ekar "Packa lätt, du kommer shoppa massor i staterna" i huvudet. Jag ska göra ett försök, i alla fall!

 

 

 

 

 

Följ min blogg med

FLIGHT

Loggade in på min profil på Cultural Care's hemsida sent igårkväll för att jag skulle dubbelkolla datumet för mitt värdbarns födelsedag (han fyller 8 år idag:) och upptäckte att jag även fått mina flygtider! Den var jag inte beredd på, känns ju fortfarande som att det är flera månader tills jag ska åka. Kanske dags att inse att det bara är lite drygt tre veckor kvar?

Hursomhelst, så åker jag från Arlanda den 18 juli klockan 12.05 och mellanlandar på Heathrow, London, för att sedan flyga till JFK, New York. Den 22 juli fortsätter jag från JFK till San Francisco, klockan 15.15. Om någon som läser detta har samma flygtider så får ni jättegärna höra av er! :)

Men först ska jag hinna med Spanien och eventuellt några dagar i Halmstad nästa vecka! Älskar livet just nu!



2011.06.17

Studenten var helt underbar. Jag hade skyhöga förväntningar på dagen och den generella uppfattningen är nog att hela dagen ska vara helt galen. Trots känslan av "Var det bara det här? Är det över så fort?" var dagen underbar! Inte bara att det faktiskt var tillåtet att börja festa klockan 7.30, utan även att vänner och familj var med och att de var där för min skull. Underbar känsla!

Nu är dessa tre år med HP08 slut och trots att det känns i hjärtat att vi ska gå åt skilda håll så är jag redo för nya äventyr. Nu lämnar jag tryggheten och spräcker den lilla bubblan jag har levt i de senaste 12 åren och gör mig redo för LIVET! Vi kommer ses igen!


VI SKA TA STUDENTEN

Imorgon tar jag studenten. Imorgon är jag klar efter 12 år i skolan.

Idag har jag sjukt blandade känslor. Jag ska nog gråta lite, skratta lite och vara lite arg. Men framförallt ska jag klä flaket, för att VI SKA TA STUDENTEN!

SHALALALA

STUDENTVECKAN ÄR NU OFICIELLT HÄR! Schemat ser ut så här:

Måndag - Mösspåtagning och party i Källängen (?)
Tisdag - 5-kamp i skolan och ölbrännboll på kvällen!
Onsdag - Klassmys hos vår mentor på dagen och utgång på kvällen!
Torsdag - Klassmys och flakfix hela dagen!
Fredag - STUUUUUDENT!

Nu ska jag förbereda mig både psykiskt och fysiskt för att ha den bästa vecka i mitt liv!!!!

HP08 SHALALALALA!


STHLM

Efter Öland var det bara att packa om väskan för att nästa morgon åka till Stockholm och träffa min syster och efterlängtade Eva. Mys i Kungsträdgården, middag ute och McFlurry Ballerina Kladdkaka (som för övrigt kan vara det godaste jag någonsin ätit).

Igår var jag på ambassaden och ordnade med mitt visum. Allt gick jättebra och jag får (förhoppningsvis) hem mitt pass med ett visum i inom ett par dagar. Känns otroligt skönt. Var nästan lite spännande där inne på ambassaden. Säkerheten var hög, jag fick inte ens ha med mig ett headset in och jag måste erkänna att jag var livrädd för den amerikanska kvinnan som skulle intervjua mig! Men allt gick bra och stämningen i väntrummet var ganska mysig. Massa au pairer som alla var förväntansfulla och faktiskt en och annan student!

Resten av dagen gick dock inte lika bra. Jag har nu verkligen fått känna på hur det är att vara fattig och inte ha mat för dagen. Mitt bankomatkort har på något sätt försvunnit och jag har därför fått klara på mig kontanter den senaste veckan. Mina sista pengar råkade jag dock lägga på en hamburgare på TGI Fridays i måndagskväll. Budgeten för gårdagen var därför endast 140 kronor som jag lånade till mig varav 67 kronor av dem gick till att köpa frimärken! Jag fick nu välja mellan att äta, låsa in min supertunga väska på centralen för att slippa bära på den hela dagen eller någon slags underhållning (till exempel godis eller tidning). Tack McDonalds för att ni säljer ett Happy Meal för endast 22 kronor så att jag kunde köpa en Cosmopolitan också!

Promenad från stan "hem" till Lidingö!


TOOOGA!

Och Vimmerbys studenter år 2011 fortsätter leverera. Den 17 juni kommer med all säkerhet bli världens bästa, underbaraste och roligaste dag!

Igår började vi ladda med den första studentfesten och det var som sagt togaparty. Efter att sju tjejer som var lite runda om fötterna knytit på sig vita lakan och satt löv i håret var vi peppa som bara den och startade kvällen med pizza hos mig! Deeptalk varvat med gapskratt och kvällen blir perfekt! Vidare till Källängen där vi mötte upp massa andra togamänniskor! Det bästa med hela kvällen måste ändå varit att jag endast var klädd i ett lakan men inte frös alls! Älska sommar. Och älska student!

Nu laddar vi om för Öland med HP08 under helgen och Stockholm måndag-tisdag! Livet är nästan perfekt nu!










RSS 2.0