27 maaaaars!

Nej, vi är inte tidsmässigt efterblivna i Oslo. Det är bara jag som är efterbliven blandat med att jag har så lite tid till att sitta vid datorn. Till exempel så spenderar jag min lediga tid med mina roomies, med att tvätta för hand när tvättmaskinen går sönder eller med att gå på dejt med söta norrmän! ;)

Livet rullar på som vanligt här borta, jobb, äta och sova. Vi har verkligen kommit in i en vardag. Jag trivs fortfarande på jobbet och jag tycker om Oslo, men min hemlängtan har tagits till en annan nivå de senaste dagarna. Jag vet inte om det är "jag ska snart hem hemlängtan" eller "jag vill flytta hem hemlängtan"? Men jag saknar mamma, pappa, Mia, god mat, ett rent hem och allt som hör till ett normalt liv och inte ett jävla kollektivliv i Oslo. Igår fick jag i alla fall klartecken från jobbet att jag är fri i påsk, så nästa onsdag sätter jag mig på tåget hem till älskade lilla Vimmerby för att spendera påsken med min familj och mina vänner. Can't wait!

Men nu ska jag inte babbla mer om min hemlängtan.. Ingen är väl intresserad av det för jag har ju varit på dejt!!?? Jag tänker nog vara ganska hemlig, det känns bäst av någon anledning. Men han är söt och vi har mycket gemensamt. Vi har ätit glass, vi har promenerat i Oslo, vi har druckit alkohol och så! Haha!

Dags för frukost! Idag är det den 27 mars, vart tar tiden vägen liksom?

Jäääävlar...

...Är det enda jag har att säga just nu. Klockan är 2.20 och jag ska upp vid 6.00. Resten kan ni säkert räkna ut själva!!!

Fortsättning följer...


Jag är så jävla cool!

I tisdags var det en jättesöt kille som köpte kaffe av mig på jobbet och jag kunde inte riktigt släppa det. Så jag tänkte nu eller aldrig, och skrev ner mitt namn och nummer på en liten pappersbit och skickade iväg min kära kollega Agnes på uppdrag.

Och gissa vem som har en dejt ikväll? Hur cool är jag inte?????


Löööördag

Klockan är 11.30 och jag har inte gått upp ur sängen ännu, jag liksom vägrar. Dagens planer är helt tomma, förutom att jag har bestämt mig för att gå ut och gå en runda. Det måste jag liksom med tanke på att mitt kaloriintag de senaste dagarna har varit ungefär det dubbla av vad som kommer ut. Ångest!

Att vara ledig idag är såååå skönt att jag inte kan beskriva känslan. Men Mathilda är på jobb och ikväll ska hon på jobbfest och kommer inte hem. Jag känner mig lite ensam och saknar hem lite. Saknar min mamma och pappa och syster och mina vänner! Jag trivs på jobbet och i Oslo och med de människor jag har omkring mig här, men jag längtar lite till att vara fri och kunna göra exakt det jag vill! Om ett par månader är jag kanske där?

Pusss


Fredagsmys/Matkoma

Mysig fredag. Mathilda och jag åkte ner till Aker Brygge och åt cheeseburgare på TGI Fridays. Så underbart gott tycker toleranta jag, helt okej säger kritiska Plötta! Mysigt var det i alla fall, och värt varenda krona för ett restaurangbesök!

Dock urartade kvällen en aning och jag är nu helt ensam. Det bor 11 personer i vår lägenhet men inte en enda själ vill umgås med mig och dessutom har två "personer" beslutat sig för att det var en bra ide att plocka med sig dvdn in på sovrummet... Suck! Jag får väl meditera eller något?

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2527676/images/2012/pic_194217370.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2527676/images/2012/pic_194217371.jpg" class="image">


Tiden går fort när man har...

Ännu en vecka har förflutit på Waynes coffee och i Oslo. Jag kan inte förstå vart tiden tar vägen! Imorgon firar jag två månader i Norge. Två månader liksom? Jag var ju bortrest veckan innan jag åkte hit, så i Vimmerby har jag inte varit sedan nyår. Och nu är det redan vår och halvvägs in i mars! Jag hänger inte med! Hur länge ska jag stanna här ens? Och hur länge dröjer det innan jag får se Vimmerbys backiga gator igen? Och när kommer jag befinna mig på ett helt annat ställe? Och vart kommer det vara? Livet är väldigt öppet just nu, precis som jag. Och det känns spännande!

Både Mathilda och jag har läst en bok nyligen som handlar om att allt som händer i livet har en mening och att alla människor vi träffar ska lära oss något. Det tänker jag väldigt mycket på just nu och jag tror faktiskt att allt har en mening. Om inte så är det en väldigt tröstande tanke! Det finns jobbiga saker i mitt liv idag också, men jag ser väldigt tydligt varför dessa saker händer och jag vet vad jag måste göra för att ta lärdom av dem! Lite diffust inlägg, men jag behövde skriva av mig lite! :)

Jag tog helg för 30 minuter sedan, ska snart på yoga och ikväll ska jag nog gå ut och äta med min sambo för att fira lön och helg! Livet är mysigt och solen skiner! :)

Hoppas ni också mår bra! Puss och kram!


Fråga+Svar

Hej!
Jag är intresserad av att åka till Norge och jobba, precis som du. Dock tycker jag det är lite svårt hur man ska gå tillväga. Jag undrar därför om du har lust att svara på lite frågor? :)
Hade du fixat jobb innan du åkte dit eller hur fick du ditt jobb?
Hur skaffade ni er ett ställe att bo på?

//Evelina

Hej! Vad kul med en fråga, jag får nästan aldrig frågor så jag tänkte att det kunde vara kul att svara på den! :)

Jag är ganska impulsiv och tänker oftast inte efter så mycket när jag gör någonting, så min flytt till Oslo var lite hastig och ogenomtänkt men jag ångrar det icke alls. Jag hade jobb när jag åkte hit som jag hade ordnat genom kontakter hemifrån. Men jag trivdes inte alls och sa därför upp mig ganska snabbt och började söka andra jobb. Efter ett par dagar/en vecka hade jag fått jobbet på Waynes Coffee där jag trivs jättebra. Om du är tjej, framåt och har lite erfarenhet från servicebranschen är det inte alls svårt att få jobb här. Både Mathilda och Sabina som jag bor med fick jobb på max en vecka i café respektive restaurang.

Lägenheten vi bor i hyr vi av en förmedling eller liknande som hyr ut bostäder åt svenskar här i Oslo. Om man bor på det sättet tar hyresvärden oftast sjuka överpriser, så jag rekommenderar att söka efter ett rum privat på facebookgruppen Svenskar i Oslo eller till exempel finn.no. Att bo i kollektiv eller dela lägenhet med andra är en bra början, det är både billigare och faktiskt väldigt kul när man lär känna varandra lite. Här hemma finns alltid någon att umgås med! :)

Sen kommer andra saker att fixa, till exempel skattekort och norskt personnummer, men allt det är lätt att ordna. Oslo är jättefint och norrmän är trevliga, så jag kan verkligen rekommendera dig att flytta hit!

Våren är hääääär!

Våren är här på riktigt nu. Älskar livet när jag går på Oslos gator utan jacka, med solbrillor på och en islatte från Waynes i handen! Underbaaaaart!

Btw, har fått heldille på islatte på soya med caramel-syrup. Någon som vet hur onyttigt det är på en skala 1-10 att dricka en sån varje dag? Tack på förhand!


Hoppsan hejsan!

Oj, jag hade verkligen glömt bort att jag hade en blogg tills jag hittade blogg.se appen på mobilen nu. Jag har jobbat morgon hela förra veckan och den här veckan och eftersom jag då går upp klockan 4 på morgonen så har jag inte orkat så mycket mer än att jobba, äta och mysa.

Men idag var det nog över 10 plusgrader och sol här, så under eftermiddagen har jag hängt på Aker Brygge med mina roomiesar Sabina och Robin. Just nu har jag slängt mig i soffan och tvingat Robin att laga mat åt mig så jag kan förbereda mig mentalt inför mitt väntande shape-pass på gymmet med Sabina!

Livet rullar alltså på som vanligt och jag har det bra här i Oslo! Nu har ni fått en liten uppdatering :) Puss


Oh herre!

Min sambo säger att jag är så ombytlig och impulsiv. Och att jag följer minsta lilla impuls som sker i mig!

Fan vad hon har rätt! Ska jag köra på det eller lugna mig? Åh ångest!


Jag mår bra

Min lediga fredag har än så länge varit jätteskön. Sovmorgon, god frukost, promenad genom Slottsparken och Frogner och nu ska jag till gymmet. Har bokat in mig på ett yoga-pass och innan det ska jag träna lite själv på löpbandet och i gymmet. Åt så många bullar som Mathilda hade med sig från jobbet igår att jag har superångest idag. Och ikväll tar hon med sig kylling hem från jobbet som vi ska äta med vår, från sverige, direktimporterade bearnaisesås på burk. Mums!

Jag mår bra idag och trivs med livet. Jag lever i nuet och tänker inte så mycket, utan känner mer och mer in hur jag trivs. Och jag trivs bra. Dessa dagar har varit otroligt sällsynta tidigare i mitt liv och jag har jobbat hårt för att de ska finnas hos mig. Därför blir jag så glad när jag har en sån dag och jag är så tacksam för att jag nu faktiskt har såna dagar ofta!

Jag mår bra idag och jag hoppas att ni, mina få men trogna läsare, också mår bra! :) Puss och klem!


Vår i Oslo


Ledig torsdag

Idag är det städ- och tvättdag här på Majorstuen. Jag tog helg igår och är ledig idag och imorgon. Tydligen ska det flytta in en ny tjej idag så vår hyresvärd sa till oss att vi var tvungna att städa och ta ut alla trehundra soppåsar som stod på köksgolvet. Så det är vad jag har spenderat förmiddagen med. Trots allt är det skönt att få det rent, jag är inte direkt bortskämd med ett rent kök nuförtiden!

Solen skiner som bara den här idag och jag ska gå ut på stan med vår roomie Sabina och ikväll ska vi på pilates på gymmet. Mathilda jobbar hela kvällen! Jag behöver tandborste, rakhyvel och hänglås. Lite mat också kanske? Dessutom ska vi göra lite imaginary shopping på H&M och Bik Bok! Mys att vara ledig mitt i veckan! :)

Puss och kram!




...

Torsdagen den 1 mars har jag bara en sak att säga...

Träningsvärk!

Fy satan alltså! Hur ska jag ta mig upp ur sängen?

RSS 2.0