Jag är lite sen..

Hejsan hoppsan vad jag har hamnat efter med bloggningen, det kanske inte riktigt är min grej i alla fall? Så vad har hänt sedan sist? Jag har jobbat, jag har jobbat, jag har tränat, jag har myst och jag har jobbat! Det finns inte mycket tid över till annat i mitt liv just nu!

Har jag förresten berättat om mitt gym? Dit jag ska gå alldeles strax, men just nu fördriver jag tiden lite eftersom jag helst vill slippa. Att träna är inte jätteroligt även om det är skitkul att bara hänga på det snygga gymmet. Men, gymmet är två våningar innehållande flera olika gym med maskiner, fria vikter, löpband framför storbilds-TV, boxningssäckar, poledance-stänger, salar för gruppträning, fotbollsplan, relaxavdelning och snygga personliga tränare. Bland annat! Nu ska jag bara försöka hitta motivation till att gå dit flera gånger i veckan och sluta äta kakor på jobbet! Häromdagen befann jag mig faktiskt på löpbandet i hela 15 minuter, och då ska ni veta att springa på ett löpband kan vara något av det tråkigaste jag vet! Men vafan, nu kör vi!

Dessutom kan jag berätta att jag har fått min första alldeles egna stamkund på jobbet. Han är ungefär 12 år gammal och verkar ha ett litet beroende av frappe. Igår frågade han mig om han kunde få praoa hos mig på caféet. Hur söt?


Åååååh jävlar!

Klockan är 06.23 och jag ligger nyvaken i min säng med århundradets träningsvärk. Jag har ont i delar av min kropp som aldrig tidigare har varit vid liv, delar jag trodde var döda!

Hur ska jag ta mig upp ur sängen? Hur ska jag kunna jobba idag? Och hur ska jag på ett snyggt sätt kunna säga till mina roomiesar/träningskamrater att jag är alldeles för mörbultad för ännu ett pass ikväll?

Nämnde jag att jag hade träningsvärk? Happy Saturday, yay!


Happy Friday!

Idag har jag haft en så sjukt bra dag i vårvädret! Startade morgonen med ett bankbesök och fick de bästa möjliga nyheterna, min lön har kommit! :) Så jag gick till h&m och köpte en vit jeansjacka som jag har suktat efter ett par dagar, sedan gick jag och handlade massa mat och till sist köpte jag ett gymkort. I den ordningen ja!

Vi har fått världens bästa tillbud på ett jättefint gym här på Majorstuen som heter Elixia. Första tre månaderna gratis! Grymt, nu måste jag utnyttja detta! Kan antingen träna i gymmet, gå på olika klasser (yoga finns:)), hänga i relaxavdelningen med spa och äta gratis frukost varje morgon! Hur bra är inte det? Nu vet jag vart jag kommer hänga när jag blir trött på röran här hemma!

Idag körde jag först boxning med min roomie Alnes som är gammal boxare. Han säger att han tydligen kan göra mig till en matchklar boxare på 6 månader, så vi kör och så får vi se vad som händer! Har också, för att citera min träningsintresserade vän och bloggare Jennifer, "dödat" min mage, min rumpa och mina lår! Imorgon lär jag inte kunna ta mig upp ur sängen av träningsvärk, men jag är glad ändå! :)

Nu blir det middag, dusch och mys med mina sambosar! Puss och kram


Husmorstips

Jag trodde aldrig att någonting liknande skulle inträffa någonsin, men Wendela har faktiskt ett litet husmorstips som jag känner att det vore brottsligt att inte dela med mig av. Japp, så är det!

Jag nämnde tidigare att vår tvätt luktade surt i tvättmaskinen här och att jag gick i taket av det. Men om man bara stoppar i lite ren ättika i tvättfacket med tvätten så är den sura lukten av ren magi borta. Heeeelt magiskt!

Nu ska jag vika tre tvättar av otroligt fräscht doftande tvätt. Nu kan vem som helst lukta på mig igen! Mmm!


Onsdag kväll/Fast i Ökern

Vad gör man på Ökerns tunnelbanestation i en 27 minuters lång väntan på nästa tåg? Ska jag bara sitta och vänta? Försöka följa spåret och gå hela vägen hem? Köra en kundalinimeditation som jag har på telefonen?

Så jävla tråkigt! Efter en nästan 9 timmars arbetsdag vill jag ju bara hem till säng och sambo och en film. Men istället sitter jag fast här i Ökern (öken, hehe)! Funderar på att göra något roligt. Typ dansa på perrongen eller gå på spåret? Det kommer ju ändå inget tåg på 27 minuter liksom!

För övrigt så skedde det ett litet drama på Lören senter tidigare ikväll! Jag står och steamar mjölk när jag hör hur det smäller till i gallret utanför dörren och jag ser hur en tonårspojke blir jagad av en kille klädd i uniform som tillhör mataffären bredvid. Han kommer ifatt och det blir nästan slagsmål innan han lyckas brotta ner honom på marken. Spännande tänker jag och springer ut för att fråga om jag ska ringa polisen. Haha! En kollega har redan gjort det berättar han och killen får ligga kvar på marken ett tag. Jag återgår till min mjölk och efter ett tag kommer mataffärskillen in och frågar lite generat om jag såg allt och förklarar att det var en snattare de tog fast. Han var ganska söt faktiskt. Mataffärskillen alltså!

Så kan det gå till en onsdagskväll i lilla idylliska Lören! Häftigt!


Kvällsjobb

Ikväll har jag stängt butikken helt själv och även om det inte blev perfekt så klarade jag av det! Guldstjärna till mig :)

Klockan är nu 00.47 och jag ligger i min säng helt speedad fortfarande. Att jag ska ha så svårt att sova när jag har jobbat kväll! Måste vända tillbaka dygnet!


Jobb/Hemlängtan/Tvätt

Faktiskt så trivs jag här i Oslo. Jag trivs på jobbet och trots att jag ibland får psykbryt på röran som råder här hemma i kollektivet så har vi det trots allt ganska mysigt. Och jag får somna bredvid en av mina absolut bästa vänner varje natt! Jag är glad att jag stannade trots den tuffa starten och jag vill inte åka hem än. Det känns som att något äntligen går bra i mitt liv och att mina planer fungerar.

Men imorse fick jag ändå en släng av hemlängtan. Det är så enkla saker som ett rent kök och en fungerade tvättmaskin som får mig att vilja packa väskan direkt. Vår tvättmaskin centrifugerar inte så tvätten är dyblöt när man tar ut den och hinner därför surna innan den torkar där den hänger upphängd på tvättställ, garderober och gardinstänger. Idag fick jag till och med slänga ett par av mina bästa trosor och tro mig när jag säger att jag inte har många trosor och att det ska mycket till innan jag slänger ett par. Men jag kan ju inte ta på mig ett par trosor som luktar surt? Det är ju dödsdömt och tänk om den sura lukten fastnar där nere permanent?

Jag vet inte riktigt vad jag ville få ut av det här inlägget? Jag vill nog mest berätta att jag faktiskt mår ganska bra och trivs ganska bra här, men att det ändå är helt okej att ha lite hemlängtan!

Nu ska jag iväg till jobbet igen. Igår jobbade jag för första gången helt själv. Mellan 17 och 21 var jag helt själv i butiken och min chef kom och hjälpte mig med stängningsrutinerna. Ikväll ska jag nog göra allt själv, så jag är lite nervös! Jobbar kväll imorgon också, sedan är jag ledig i två dagar och det ska bli fint väder! :)

Puss och kram

Längtar efter <3



Lördag/Saturday

Igår hade vi en riktigt bra lördag. Dagen spenderade vi i våra kvarter här på Majorstuen genom lite imaginary shopping på Bogstaveien. Det innebär att när man ser ett plagg som man verkligen vill ha men inte har råd med så föreställer man sig att man köper det och hänger in det i garderoben och på så sätt inte behöver bli ledsen. Det funkar inte, kan jag intyga... Jag kan fortfarande inte sluta tänka på den vita jeansjackan jag hittade på reaställer på h&m. Jag funderar på om jag ska ha råd med den imorgon istället!

På kvällen hade vi lite partaj med våra roomiesar och några vänner hemifrån kom också förbi en sväng. Det var riktigt roligt och det blev senare än vad jag hade planerat med tanke på att jag började jobba vid 8 imorse. Tanken var att vi skulle vidare till en hemmafest, men vi kom aldrig härifrån. Lika bra med tanke på min bristande sömn!

Nu är jag balletrött rent ut sagt. Sitter i soffan med ett uppskuret finger från jobbet och kollar på Justin Bieber filmen och önskar att jag hade sjokolade här!

Puss och kramis!

Ps. Kolla Mathildas genomtänkta shopping på bilden nedan. Svindyr öl och first pricesmör. Norges motsvarighet till euroshopper! Grymt!


Wayne's caramel frappe!

Älskar att ta en kaffedrink att njuta av medan jag går nerför Oslos gator på väg hem från jobbet! Livskvalitet!


Pannkakslördag


Fjällräven/I could use a little help here

Jag behöver en ryggsäck om jag inte vill bli helt sned i axlarna inom en snar framtid. Helst vill jag ha en fjällräven, men de är ju så jävla dyra. Men de kanske är prisvärda? Och jag kanske borde se det som en investering? Eller så går jag bara till närmsta lågpriskedja och köper en 199 kronors ryggsäck med Barbie eller Snobben på?

Och om jag nu skulle bestämma mig för en fjällräven så finns det ju hundra olika färger! Vilken ska jag välja? Vanligtvis är jag ju en beige/brun tjej när det kommer till accessoarer, men det kanske skulle vara kul med typ en rosa?

Kan någon hjälpa mig? Jag känner mig så inte hemma i ryggsäcksdjungeln!?!?!?



Wednesday/Sunny day

Idag har varit en bra dag. Sol, ganska varmt och fullspäckat med aktiviteter. Orkar verkligen inte skriva mer än att vi i princip har packat upp ett helt nytt café inför öppningen på fredag. Tänk er allt som finns i ett café från grunden, från kaffebönor till muggar till sugrör och servetter. Och alla råvaror till mat. Allt det har vi fått leverans på idag!

Nu är jag supertrött och kurerar mig med tee och lite gitarrspel av en av mina roomiesar i soffan innan läggdags. Hoppas det botar min ständiga hosta. Inte bara för min skull utan även för Mathildas nattros skull. Stackarn kan inte sova när jag hostar ihjäl mig!

Puss och kram och godnatt!


Waynes/Alla hjärtans dag/Sova

Hemma efter en eftermiddag/kväll på jobbet. Mitt sista upplärningspass med stängning. Sjukt mycket att tänka på, men jag bör få in rutiner ganska snabbt. Imorgon ska vi ut till det nyöppnade caféet på Lören där jag och min kompanjon Agnes ska jobba. Vi har öppning på fredag och det ska bli väldigt spännande! Än så länge trivs jag jättebra och alla tjejer som jobbar inom Waynes är så himla gulliga och trevliga. Känns som att det kan bli ett bra gäng! :)

I alla fall så skyndade jag hem för att hinna fira alla hjärtans dag en liten stund med min sambo. Men ikke, när jag kliver in genom ytterdörren och ropar "Honey, i'm home" får jag inget svar och när jag kommer in i sovrummet sover hon som en stock. Kul! Killarna sa i alla fall att jag var fin så det muntrade upp mig lite. Jag hade ju rött läppstift och de ser mig ytterst sällan med smink! Eller så ville de bara smöra lite för att det var alla hjärtans dag?

Nej, jag ska upp tidigt imorgon och klockan närmar sig midnatt. För att jag inte ska vilja dö när klockan ringer imorgon är det nog dags för mig att göra Mathilda sällskap i "Sova som en klubbad säl-gruppen"! Godnatt!


Happy Valentines Day

Hello! Idag är det alla hjärtans dag och det firar jag med att jobba helaste dagen. Min samboinna Och hennes arbetskamrater på BIT hade bestämt att de skulle ha rött läppstift på sig idag och jag tror jag hakar på dem. Tänk vad lite färg piggar upp!

Idag är jag på ganska bra humör tror jag. Bra i Oslo-mått och dåligt i Hemma-mått, men det är i alla fall ett framsteg!

Ville bara önska er alla en mysig alla hjärtans dag. Och till er bittra singlar (inklusive mig själv) vill jag säga att det finns annan slags kärlek än den mellan man och kvinna (kvinna och kvinna eller man och man också för den delen). Glöm inte bort det! :)

Puss och kram!


Letting my heart do the thinking

Följ min blogg med Bloglovin

Idag vaknade jag upp med en enorm längtan till sol och värme och känslan av att jag inte alls vill ligga sjuk i något kollektiv i Oslo. Vad gör jag här egentligen när det enda jag vill är att resa och njuta av livet? Mathilda och jag påminner oss varje dag om att anledningen till att vi knegar här är för att vi till slut ska kunna resa och njuta av livet. Men jag hatar dessa transportsträckor, som egentligen också är livet, som leder mig fram till det jag egentligen vill.

I helgen har vi planerat mycket vad vi ska göra för de pengarna vi tjänar här. Helst vill vi göra en Asien-resa, men eftersom vi inte vet hur mycket pengar vi kan spara har vi än så länge bara planerat Thailand. Om vi kommer ha råd att åka till fler länder kommer det som en positiv överraskning istället för att vi måste plocka bort länder från vår resa!

Jag längtar också tillbaka så sjukt mycket till min och min systers USA-vistelse för nästan två år sedan. Hon var au pair i Los Angeles och jag hälsade på henne i tre veckor. Det var utan tvekan de tre bästa veckorna i mitt liv och jag skulle göra vad som helst för att få göra om dem. Och en dag, när jag är klar med allt annat, så ska jag fanimig flytta dit. Det är hög tid för mig att oftare ta en titt på min axel där "Letting my heart do the thinking" står tatuerat. Och just nu befinner sig halva mitt hjärta hemma i älskade Vimmerby och halva någonstans ute på äventyr i världen!



Söndagsprommis

Idag tog jag och min sambo en söndagspromenad genom Oslo. Från Majorstuen, ner hela Bogstaveien ända till Nationaltheatret och Slottsparken där det var någon slags militärövning. Jätteintressant och nästan lite läskigt respektingivande. Sedan fortsatte vi ända till Aker Brygge och tog Trikken tillbaka för det var iskallt trots att solen sken. Måste säga att jag nästan är lite förälskad i Oslo, hur mysigt som helst vid vattnet och massa fina byggnader över hela staden.


Mumma


Day off

God morgon/förmiddag på min första lediga dag sedan 16 januari. Jag vaknar upp dyngsjuk! Är det ett sätt för kroppen att säga ifrån?

Jag och Mathilda ska i alla fall ha mysdag med film hela dagen. Och just nu står min sambo vid spisen och lagar pannkakor som vi ska avnjuta med glass. Underbart!

Nedan en bild på vårt fönster. Finns inte passionen i vardagen får man skapa den! :)


Hair

Min ständigt återkommande uttråkning ter sig alltid i ett sug efter att förändra min hårfärg och frisyr. Eller så vill jag bara ta igen alla de år jag spenderade med läskigt blont hår som nästan räckte ner till midjan? Skandinaviskt gulblond är ju något som aldrig kommer se världen från mitt huvud igen.

Just nu har jag i alla fall ganska långt mörkbrunt hår och det känns ärligt talat riktigt tråkigt. Inte bara för att jag har en blond utväxt en vecka efter färgning, utan helt enkelt för att det inte känns som jag att vara så här mörk. Jag trivs bra i mellanbrunt hår och i blont hår, men bäst trivs jag nog ändå när det är någon blandning. Eller är det bara för att jag var blandad i somras och längtar tillbaka? Kommer jag bli uttråkad då med? Hjäääälp, måste åka hem till Vimmerby och boka en frisörtid!

Just nu gillar jag den här färgen. Kallt blond med lite ljusare längder än rötter! Att det blir en förändring till våren är i alla fall klart!


Vill inte vara sjuk

Jag är så jävla sjuk och det kom så jävla olägligt! Jag vill vill vill följa med till Sollis ikväll med tjejerna från Wayne's och jag vill vill vill jobba imorgon. Men jag har fått order om att vara helt tyst idag så jag blir väl inte det bästa sällskapet? Så jävla tråkigt att inte ha någon röst och vara helt mosig i huvudet!

I värsta fall får jag väl ligga hemma och kolla på film och äta mitt svenska lösgodis ikväll...

Jag vill vill vill inte!

MYSIG KVÄLL

Har haft världens mysigaste kväll! Pappa och jag var ute och åt middag på restaurang (lyx i mitt vanliga lågbudgetliv) och jag har visat honom vår lägenhet. Nu känns det verkligen ordentligt att jag har flyttat hemifrån och trots att jag saknar min familj jättemycket kände jag mig stolt över att visa pappa mitt liv och staden där jag faktiskt bor. Sedan åkte han tillbaka till Lilleström där han bor på hotell och ska jobba på en mässa imorgon!

Kvällen har jag spenderat med att städa och organisera i vårt rum och jag bjöd in den nya tjejen som flyttade i vår lägenhet igår. Jättegullig tjej och det känns roligt med lite mer kvinnlig energi i vårt mansdominerande kollektiv.

Mathilda kom precis hem från jobbet och vi ska sova nu. Jag måste verkligen vila min röst eftersom jag är på väg att tappa den helt. Är ganska känslig och blir lätt hes, men det händer verkligen inte ofta att rösten försvinner helt som den har gjort nu. Tog en whiskey(!) förut så jag hoppas att den verkar på mer en ett sätt. Ska också vila upp mig inför morgondagen då jag ska gå ut och ta ett glas vin med massa tjejer från Wayne's på kvällen. Är helt exalterad över det, ska verkligen bli kul att leva normalt igen och göra normala saker med mina jobbarkompisar. Jobbarkompisar liksom, när kunde jag senast säga det? :)

Godnattis! Puss / W

Världens bästa familj!

Stress-torsdag!

Stress är ordet för den här dagen! Igår hade jag ju upplärning på den lugna Tjuvholmen och idag jobbade jag i den betydligt mer stressiga butiken på Solli! Panik är ordet. När jag ska börja jobba själv sen ska jag hantera både kassa, espressomaskin och mat helt själv. Nu är jag halvt ihjälstressad av att bara vara i kassan. Men det är fortfarande bara dag två och de andra tjejerna är jättesnälla och hjälpsamma!

Efter jobbet spenderade jag ungefär en timme utelåst. Dock hade jag tur för om jag stod tryckt mot porten så kom jag åt vårt wi-fi så jag kunde facebooka. Jag gjorde lite ärenden på stan istället under tiden och kom hem igen ungefär samtidigt som en av killarna. Jag blev så glad när jag såg honom att jag slängde mig om halsen på honom. Jag tror vi båda blev lite chockade över det..

Nu till dagens bästa! PAPPA ÄR PÅ VÄG HIT! Jag ska slänga mig in i duschen nu och stressa lite mer innan jag ska möta upp honom på Oslo Sentralstajson (med världens fulaste stavning). Längtar så mycket! Vet inte riktigt vad vi ska göra ikväll, jag funderar på att ta med honom till T.G.I Fridays vid Aker Brygge! :)

Puss och kram!


Känslan att få tillbaka ett indraget körkort!

Känslan att få tillbaka ett indraget körkort är ungefär tusen gånger härligare och mer befriande än att ta körkort från första början. Det gamla talesättet "Du vet inte vad du har förrän du förlorar det" stämmer verkligen in på mig här!

Som jag nämnde för ett par inlägg sedan så fick jag ju mitt körkort taget av den norska polisen när jag körde av vägen för ett par veckor sedan. Ett par dagar trodde jag att jag var av med körkortet helt och skulle vara tvungen att ta om det (och jag såg framför mig hur jag satt på körskolan hemma med 94:or och 95:or och pluggade körkortsteori som jag glömt bort). Men jag fick förklarat för mig att den norska polisen inte har någon rätt att ta det och att de bara är ute efter att jävlas!

Nu är mitt älsklingskort hemma i Vimmerby igen och jag har tillåtelse att köra bil. Jag ska bara ta mod till mig att våga efter olyckan. Jag har verkligen fått en helt annan respekt för bilkörning i snö och halka. Många skulle nog behöva råka ut för det som hände mig och få en tankeställare! Nyttigt trots att det är otäckt!


Första dagen på jobbet/Tjuvholmen!

Vilken dag! Steg upp klockan 3.30 idag för min första upplärningsdag på Wayne's Coffe och jag tycker faktiskt att det har gått bra. Min handledare är jättebra och får mig inte alls att känna mig dålig eller i vägen. Det känns superskönt eftersom det är den känslan jag är mest rädd för! Det är stressigt och sjukt mycket att tänka på men allt handlar om rutiner och efter ett tag tror jag att det kan gå bra! Men först måste jag plugga kaffesorter...Espresso, latte, cortado, americano, mocca.........

Min upplärning hölls på Tjuvholmen precis vid Aker Brygge som är ett jättefint nybyggt område. Jag blev nästan lite förälskad. Det ligger precis vid vattnet med massa båtar som lagt till vid hamnen och alla hus är nybyggda!

Jag var ganska glad över att vi inte får äta något av det vi säljer, under några omständigheter. Då kan jag ju bara inte bli tjock! Men ikke, kaffet är ju gratis! Och visst, jag är inget jättestort kaffefan. Men med en liten skvätt kaffe, en stor skvätt skummad mjölk och en ännu större skvätt choklad så smakar det ju riktigt bra! Take away-muggen ligger bra till för en pallplats i min bästa vän-tävling just nu!

Det här känns spännande kan jag lova! :) Puss och kram!


Jag har lokaliserat min känsla av omänsklighet!

Ohyes, läs min rubrik igen! De senaste veckorna har jag helt och hållet känt mig som en maskin utan liv som går till jobbar, äter, sover och bittrar (om det är ett ord? Annars uppfann jag precis det).

Jag har inte gjort någonting som en normal människa annars gör på sin fritid. Men just idag behövde jag gå ut på stan för att köpa ett nytt linne till mitt nya jobb imorgon, och det tog mig ungefär två minuter att lokalisera källan. Efter två minuters shopping kände jag mig som en människa med ett liv igen, och då shoppade jag inte ens för nöjes skull. Nu har jag verkligen fått svart på vitt hur viktigt det är att göra saker för lustens och glädjens skull. Saker för mig själv!

Det blev ju inte sämre av att linnet jag hittade på rea passar perfekt på jobbet och även kan vara snyggt på min fritid. Jag köpte även det billigaste röda nagellacket jag kunde hitta! Det var jag värd eftersom nagellack också får mig att känna mig mänsklig!

En annan slutsats är att det kommer bli otroligt svårt att spara pengar när jag bor 20 meter från en av Oslos största shoppinggator! Vårkläderna är så sjukt snygga och jag tror att det finns risk för att mitt klädintresse sätter käppar i hjulet för mig! Men det känns som sånt slöseri att inte utnyttja det när jag troligtvis enda gången i mitt liv kommer bo med två Bik Bok och ett H&M på ungefär 100 meters avstånd! Eller hur?

Puss W


The sun is shining!

Jag är på ganska bra humör idag faktiskt. Solen skiner lite till och från i Oslo och det gör verkligen livet lite lättare. Jag är så inte gjord för vinterklimat och har lovat mig själv att nästa vinter ska jag varken behöva bära vinterjacka eller se snö! Trots att det är snö och kallt idag så får solen mig att tro att våren är nära!

Dessutom är jag helt ledig på söndag och likaså Mathilda! Jag vill helst bara ställa mig upp och jubla för den ledigheten. Jag ska nog föreslå att vi packar en liten picknick och åker till Holmenkollen, det kan vara mysigt. Eller någon som har andra utflyktsförslag i Oslo-området?

Den tredje saken jag är glad för är att min syster har snott min skinnjacka och jag har tydligen slarvat bort min tygjacka. Så jag får köpa en ny vårjacka helt utan dåligt samvete! :) Ska nog internet-fönstershoppa lite redan nu och se vad jag hittar! Nämnde jag att jag längtar efter våren?

Puss och kram W


Lev i nuet!

God morgon!

Har ännu inte tagit mig upp ur sängen, jäklar vad svårt det ska vara att gå upp på morgonen. Vaknar tidigt gör jag däremot nästan alltid, men det är så skönt att ligga kvar i sängen i flera timmar och bara mysa. Mathilda har redan åkt till jobbet och verkade vara på ett strålande humör imorse innan jag hade vaknat till! Längtar redan tills hon kommer hem ikväll och ska laga kycklinggryta till mig!

Idag ska jag jobba en liten sväng och sedan börja förbereda mig mentalt för mitt nya jobb som börjar imorgon. Klockan 6.00 ska jag befinna mig på Waynes Coffee Tjuvholmen för upplärning. Nervöst som bara den men samtidigt spännande. Kaffe liksom, vad vet jag om kaffe?

Jag ska sätta upp ett litet mål under de närmsta veckorna. Nämligen att lära mig att leva i nuet. Kan knappt komma ihåg senaste gången jag verkligen levde i nuet, det måste ha varit när jag var typ sju och jag aldrig planerade längre fram än till lördag då Disneydags gick på tv. Jag blir så trött på mig själv när jag alltid tänker på framtiden trots att det jag befinner mig i just nu knappt har börjat. Just nu är min högsta önskan att bara släppa alla tankar på hur länge jag ska stanna i Oslo, vart jag ska resa, vad jag ska plugga, vart jag ska plugga och vart jag vill bo! Jag kommer ändå inte komma på något av det här just nu, så det är ingen idé att jag ens funderar över det! Lev i nuet, även om nuet inte är helt perfekt!

Ska i alla fall försöka äta min frukost närvarande nu. Om ingen jävel har ätit upp vår mat, IGEN, ska det finnas fil i kylskåpet och jag ska skiva i lite banan. Den frukosten är ju inte att gå framåt i tiden, utan definitivt bakåt. Flashbacks från min barndom, ett steg i rätt riktning i alla fall!

Puss och kram!



Update!

Än så länge är ingenting bränt!


Tacksam!

Tackis för de två ynka kommentarerna som talar om för mig att jag inte är ensam om min ovilja till festande, det fick mig verkligen att må bättre! <3

Nu ska jag laga mat till Mathilda som snart kommer hem från jobbet. Eftersom jag är i slutspurten av min "ledighet" (börjar heltid på onsdag) och fortfarande har ork till att laga mat slår jag på stort de här dagarna. Igår blev det lax och hemmagjord pommes och idag blir det kyckling och klyftpotatis! Vilken mästerkock jag är! :)

Partysvenskar!?

Det här med att festa förföljer mina tankar och har gjort i ett par dagar. Mathilda och jag har troligtvis hamnat i en lägenhet med killar i åldern 21-24 som enbart är här för att förverkliga det (ö)kända uttrycket "Partysvenskar". De verkar leva efter mottot "Livet är en fest". Självklart vore ju det allra bästa för oss alla att vi bara flyttade till något eget, vilket jag hoppas att vi kan göra, men det är lättare sagt än gjort.

Jag skulle inte anse mig själv vara tråkig. Jag tycker om att festa och träffa människor och att vara lite slirig är ibland ganska skönt. Men då gör jag det helst på mina villkor. Det vill säga med de människor jag vill vara med, med de dryckerna jag vill beblanda mig med och på den platsen där jag vill vara. Att vardagsrumsgolvet i lägenheten där jag bor ett par kvällar i veckan, utan min vetskap i förväg, förvandlas till dansgolv där åtta för mig helt okända tjejer står och åmar sig är inte riktigt min grej. Kan överhuvudtaget någon tycka att det är tillfredställande?

Nu till ämnet! Är det så här världen ser ut idag? Måste man vilja bli kanonfull varje helg och dansa arslet av sig på någon slaskigt vardagsrumsgolv på Majorstuen för att bli accepterad av omgivningen? Att jag har tröttnat på att festa för ofta och inte tycker att det är speciellt kul längre har jag för länge sen accepterat. Det är ett beslut jag har tagit, mår bra av och kommer stå fast vid. Därmed inte sagt att jag aldrig vill festa, för det vill jag! Men kommer omgivningen alltid ha lika svårt att acceptera när människor gör de här valen?

Det finns massa saker jag vill göra i mitt liv. Jag vill resa till mängder av olika platser i världen, jag vill plugga på universitetet, jag vill plugga på college i USA och jag vill hitta min grej i ett arbete som jag brinner för. Men faktiskt börjar jag tvivla på att något av det här går att genomföra utan att festa som ett as på vägen? Jag vet innerst inne att det troligtvis inte är så, men ändå känns det som att vart jag än åker kommer människor döma ut mig som tråkig och torr för den anledningen att jag vill ha ordning och reda och fint runtomkring samt att jag inte vill supa mig stupfull två kvällar i veckan.

Det här gör mig ledsen.. Om någon känner som jag får ni gärna berätta det så jag vet att jag inte är ensam i alla fall! :)

Söndagen från helvetet!

Jag brukar inte vara irriterad på saker i onödan, men idag har jag fan rätt att vara så jävla skitförbannad man bara kan vara! Jag har jobbat 19 jävla dagar i sträck och fler kommer det bli och vår lägenhet ser ut som skit efter killarnas jävla fest igår. 8 okända jävla tjejer befinner sig helt plötsligt i mitt hem och kissar på min toa som jag städar och idag går det inte spola i toaletten. Nu får det fan vara nog! Och ja, jag har rätt att vara skitförbannan! Trippelballe på den här jävla skitsöndagen!!!

Vi var ju i alla fall snygga igår!


Saturday night!

Sitter färdigsminkad och snygg hemma och ska precis börja laga middag till Mathilda när jag plötsligt får larm på en av mina solstudios!

Jag måste åka dit och kolla så ingen jävel tänker bryta sig in, det är typ 20 minuter dit och det är väl runt 15 minusgrader ute! Kul lördag! Jävla balle!

Det enda positiva är ju att jag fick åka tunnelbana snygg. Men vad är det man säger? En tjej som inte ler utan bara ser sur ut är ändå inte attraktiv. Dubbelballe!


Ge mig lite sommar så att jag kan bli mig själv igen!

God morgon! Mathilda började jobba vid 10 idag, så hon var uppe tidigt medan jag fortfarande ligger kvar i sängen. Att vakna till och veta att man får ligga kvar och sova när den som sover bredvid går upp tidigt är nog den bästa känslan i världen. Jag gillar dock inte att sova länge, men att vakna tidigt och ligga kvar i sängen i ett par timmar älskar jag. Mornar är ganska mysiga trots allt!

Jag låg i alla fall här i min sköna säng (har jag nämnt att alla sängar i lägenheter kommer från ett hotell och därmed kan kallas hotellsängar?) och filosofierade lite. Jag tror att jag har kommit på anledningen till varför så många lider av höst och vinterdepression...!

Under vinterhalvåret krävs det att man använder vinterjacka, halssduk, vantar och helst även mössa. Men vem trivs egentligen i det? Man tappar ju totalt sin stil under vintern och därmed sin identitet. Det enda som syns av vem jag egentligen är när jag går ut med alla de här grejerna på mig är ju mina ben som oftast pryds av ett par svarta tights eller vanliga jeans. Skorna måste dessutom också vara i vinterformat.

Det slog mig häromdagen att jag jag inte har klätt mig i mina favoritkläder som är min riktiga stil på flera månader, just för att det är för kallt. Och inte har jag råd att köpa nya vinterkläder heller för det är både dyrt och tråkigt. Jag längtar tills sommaren rejält nu då jag äntligen får ta på mig mina linnen, långkjolar, långklänningar, bohemiska smycken och vara barbent igen. Det passar sig inte riktigt på vintern och när jag inte får se ut så blir jag deprimerad. Härmed beslutar jag att vintern 2012 är den absolut sista vintern jag spenderar i Skandinaviens vinter. Kom ihåg det nästa år, då ska jag troligtvis hänga på en strand i Indien och yoga under hela vinterhalvåret. Iklädd en virkad bikini och en bohemisk strandklänning!

Det ska vara -14 grader i Oslo idag och jag längtar något fruktansvärt till våren!

 








Ge mig lite sommar så jag kan bli mig själv igen. Jag tar faktiskt hellre på mig ett lakan och går ut än min jävla vinterjacka!

Dagen då jag gick miste om mannen i mitt liv!

Jag är hundra procent säker på att jag idag, den tredje februari år tvåtusentolv, har gått miste om mannen i mitt liv. Idag när jag satt på tunnelbanan på väg till jobbet kliver helt plötsligt en okänd man fram och sätter sig mittemot mig. Ungefär fem minuter senare har jag fortfarande inte kunnat ta ögonen från honom och jag kommer på mig själv med att verkligen råstirrra. Han var nog det vackraste jag någonsin sett i mitt dryga nittonåriga liv. Gyllenbrun, fylliga läppar och helt slät hud där jackan öppnade sig och min blick helt oavsiktligt vandrade ner till bröstet. Jaja, I could go on forever.

Och där sitter jag, ofräschtjej92.no. Iklädd världens fulaste och äckligaste jobbkläder som luktar av en blandning mellan svett, solarium och rengöringsmedel. Jag är helt osminkad och ingen på trehundra meters avstånd kan ha missat mina tydliga oövertäckta stoppljusfinnar i pannan. Men det är inte slut dör. Min sovtofs sitter högt på huvudet och ut ramlar testar av rejält otvättat och ovårdat hår. Hur kan jag bara ha sån maximal otur?

Jag tyckte ändå att han sneglade lite på mig och jag försökte övertala mig själv om att det var för att han någonstans såg förbi mitt groteska yttre och såg min inre skönhet! Mest troligt är väl att han märkte att jag jag knappt visste vart jag skulle göra av blicken och därför sneglade tillbaka lite!

Hursomhelst, jag gjorde en snabb överläggning i huvudet och kom fram till att om jag någon gång ska ge mitt nummer till en främling på tunnelbanan så är det idag och det är till honom. Jag rotar frenetiskt i min väska, eftersom jag vet att jag ska av nästa station och innan dess måste hinna bestämma mig om jag ska påbörja mitt nummer med landskod +46 eller bara ett simpelt 00!? Ja, jag tänkte faktiskt så, det är hög tid att ordna ett norskt nummer. MEN, jag hittar ingen jävla penna. Jag som alltid bär en penna med mig. Alltid! För att han inte skulle tycka jag var konstig tog jag istället upp lypsylet och smorde lite diskret med! Jernbanetorget var nästa station och jag lämnade kvar mitt livs kärlek på tåget. Jag ljuger inte alls när jag säger att jag fick tårar i ögonen när jag gick av. Det var magic, firework och sparks i luften och jag är helt hundra på att jag hade gett mitt nummer om jag bara hade haft en jävla penna.

Så, nu har ni fått ett resumé av hur dagen då jag gick miste om mitt livs kärlek såg ut. Nu ska jag lägga mig i sängen och tröstäta chips. Det är kanske dags för en dusch först? Dagens lärdom: Bär alltid med dig en penna. Alltid W, alltid! Och var aldrig mer ful på tunnelbanan. Aldrig W, aldrig!

Lite Pharrell Williams-stuk var det över min Metrokille. Skjut mig som inte tog chansen. Jag hoppas att ödet låter mig träffa honom igen när jag är snygg och har en penna!


Jag har en crush...

...på sötad sojamjölk. Det är så gott att jag håller på att smälla av. Mums!


På gatan där jag bor!

Mathilda gjorde ett så fint hemma hos-reportage häromdagen att jag inte ens tänker försöka mig på något liknande. Istället tänkte jag bara fylla in med det hon missade, nämligen utsidan!

Vi bor på Majorstuen som jag säkert har nämnt tidigare. Ett av Oslos finaste områden och det är verkligen mysigt här. Skulle säga att det är lite Söderkänsla, men det känns ändå större. Majorstuen är en knutpunkt i Oslos lokaltrafik och vi kan lätt ta oss till jobbet härifrån. Perfekt läge alltså och vi trivs som bara den!

På den första bilden ser ni byggnaden där vi bor. Ett gammalt hus med gamla fina lägenheter med högt i tak. Dock är de väl lite i ett renoveringsbehov. Precis bredvid ligger mataffären så om vi verkligen inte känner för det, behöver vi knappt lyfta ett finger för att överleva med det här läget. Perfekt!

På den andra bilden ser ni vår gata, Sorgenfrigata. Fint namn tycker jag, en gata som är fri från sorg liksom. I den vita byggnaden till höger ligger ett Bik Bok och några meter ur sikt ligger H&M, Carlings, McDonalds and you name it. Vägen som korsar vid den vita byggnaden heter Bogstaveien och är en av Oslos största shoppinggator. Sa jag att läget var perfekt?


Pannkakor!

Vi fortsätter njuta av god mat här på Sorgenfrigata i Oslo. Idag firade vi mitt nya jobb med inget mindre än PANNKAKOR! Efter middagen kom ännu en anledning till att fira, Mathilda har också fått jobb! :) På ett mysigt litet café som heter BIT och hon börjar redan imorgon!

Jag hade förstått att det var lätt att få jobb här i Oslo men jag trodde inte riktigt att det var så här lätt. Nu är vi jätteglada och ska mysa ner oss i sängen och bara njuta av tillvaron! Puss och kram!



Friends with benefits!

Mathilda har Prison Break-marathon och jag har film-marathon varje kväll här i lilla Skidstugan. Igår var det dags för Friends with benefits och jag bara älskar den filmen! Sååå himla mysig, snygga skådespelare, perfekt miljöblandning av New York och Los Angeles och det bästa av allt, kärlek! Mina favoritfilmer är alltid de filmerna där huvudkaraktärerna är bra vänner men egentligen kära i varandra, alla andra ser det och det är uppenbart men själva vägrar de inse det. Till slut släpper de alla hämningar och bara blir så himla lyckliga resten av livet. Åh, ibland önskar jag att mitt liv vore en film. Albin, det kanske är dags att vi bara släpper vår vänskap och blir jättekära i varandra istället? Vad säger du? :)

Nu tänker jag bara slappa resten av dagen, försöka koppla upp mig på tv3play och se Top Model Sverige, äta pannkakor och ladda för min kvällsfilm. Imorgon ska jag till Wayne's Coffee och skriva kontrakt och jag är jättelycklig! Äntligen går det lite bra! :)

Idag har Pötta (Jakob?) varit på sin första intervju också. Ett café och hon får besked på fredag! Hoppas, hoppas, hoppas! Nu ska det gå bra! Puss


RSS 2.0